20 Ekim 2011 Perşembe

plaza de mayo anneleri'nden bütün "öfkelilere"


birinci ayını dolduran wall street işgali'ne destek vermek için dünyanın her yerinde sokağa çıkanlara taa arjantin'dan, plaza de mayo anneleri'nden mesaj var.


plaza de mayo anneleri derneği başkanı hebe de bonafini yayınladığı mesajda "kaybedeceğin tek mücadele terk ettiğin mücadeledir" diyor...


17 Ekim 2011 Pazartesi

dünyanın en 'güneşli' ekim'i

önce arap baharı, ardından ispanya baharı, derken şili kışı ve şimdi de wall street işgali... dünya geçen bahardan beri 'kağıt üzerinde' birbirinden farklı olan, ancak yoksullukları, geleceksizlikleri, sorunları ve meramları aynı olan ülkelerindeki insanları konuşuyor, onları takip ediyor... hiç kuşku yok ki bu ülkelerde yükselen ses son zamanlarda dinlediğimiz en güzel şarkı olabilir. ve zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri olmayanların yaktığı ateş, virüs gibi (okura not: virüs bu cümlede pozitif bir anlamda kullanılmıştır) hızla arka sokaklara, yoksul mahallelere yayıldı, yayılmaya da devam ediyor.

11 Ekim 2011 Salı

radyo fak sunar: kreatif türk müziği serisi I


kabul etmeliyiz ki yaratıcılık konusunda türkiyeli müzisyenlerin eline kimse su dökemez. söz yazmak olsun, bestelemek olsun, aranje etmek olsun, her konuda açık ara en birinci birincileri bu toprakların yetiştirdiği 'cinyıs' müzisyenlerimiz... siz bakmayın ülke dışındakilerin grammy almalarına mtv müzik ödüllerinde kucaklarını ödüllerle doldurmalarına... (gerçi kral tv ödüllerinde de kelebek anketlerinde de bu isimler yine görmezden geliniyorlar ama o başka bir yazının konusu.) yılın en iyi şarkısı, en iyi kaydı, en iyi sözü, en iyi çıkış yapan ismi gibi kategorilerde bizimkilerin elini tutan olsaydı ya da bizimkiler "türk" ve "müslüman" olmasalardı ne lady gaga bugün ortalıkta olurdu ne beyonce ne de castin biğber.

3 Ekim 2011 Pazartesi

portekiz'de hz. muhammed'e "çirkin saldırı!!!


www.haberfakfukfonum.com sitesi bir skandalı daha ortaya çıkardı sayın seyirciler! ler! ler! ler!

danimarka ile islam alemi arasında yaşanan karikatür krizinin ardından batı bir kere daha peygamberimiz hz. muhammed'i (sav) hedefine aldı.