20 Ekim 2011 Perşembe

plaza de mayo anneleri'nden bütün "öfkelilere"


birinci ayını dolduran wall street işgali'ne destek vermek için dünyanın her yerinde sokağa çıkanlara taa arjantin'dan, plaza de mayo anneleri'nden mesaj var.


plaza de mayo anneleri derneği başkanı hebe de bonafini yayınladığı mesajda "kaybedeceğin tek mücadele terk ettiğin mücadeledir" diyor...




"bugün dünyanın dört bir tarafındaki indignadolar* hepimize zarar veren kapitalizme karşı direniyor ve mücadele ediyor.

biz anneler, arjantin'deki diktatörlük sırasında bize yardım ellerini uzatmış ve yüreklerini açmış milyonlarca 'indignado'yu* tanıyoruz. bu dayanışma sayesinde bugün ayaktayız. onlar bizim mücadelemize destek verdiler. 

bu güzel ve yeni arjantin'den onlara dayanışmamızı getiriyoruz. her perşembe, bir çoklarının sesi olmaya devam ettiğimiz ve başkanımızdan çocuklarımızın yaşamak isteyeceği bir ülke yaratmasını istediğimiz plaza de mayo'da bizimle birlikte olacaklar.

başkanlığını yaptığım plaza de mayo anneleri birliği'nin annelerinden kucak dolusu sevgiler. hep dediğimiz gibi "kaybedeceğin tek mücadele terk ettiğin mücadeledir". bu yüzden, "bir adım bile geriye gitmek yok!"  


***

ilgilisine not: arjantin’de 1976-1983 yılları arasında süren askeri diktatörlük döneminde çalınan bebeklerin gerçek kimliklerine kavuşması için mücadele eden mayıs meydanı anneleri derneği (asociación madres de plaza de mayo) bugüne kadar çalınan çocukların 92’isini gerçek kimliklerine kavuşturan dernek, diktatörlük boyunca çalınan 500 kadar bebeğin izini sürüyor.

arjantin’de diktatörlük döneminin karanlık günlerinde 30 bin kadar kişi ortadan kaybolmuştu.

* ispanya'da internetten orgutlenerek sokaga cikan ve meydanlarda kamp kuran eylemcilere "indignandolar" deniyor. yani ofkeliler/kizginlar. 
* foto buenos aires'teki plaza de mayo'dan...  

okuma parçası http://fakfukfon.blogspot.com/2011/10/dunyann-en-gunesli-ekimi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder