18 Eylül 2011 Pazar

duygusal post: işte amy'nin son şarkısı "beden ve ruh"


23 temmuz cumartesi günü londra'daki evinde ölü bulunan 27 yaşındaki soul şarkıcısı ve benim de aralarında olduğum (ben kim oluyorum o ayrı) milyonlarca insana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kadın vokallerinden ve müzisyenlerinden biri olan amy winehouse'un bu dünyada kaydettiği son şarkısı yayınlandı.

tony bennett'in "düets II" isimli albümündeki şarkının adı "body and soul". yani beden ve ruh. (beden yerine vücut da diyebilirsiniz. o sizin şiirselliğinize kalmış)

şarkının kayıtları sırasında stüdyoda çekilen görüntülerden oluşan videosu da albümün piyasaya çıkmasıyla birlikte yayınlandı.


yanlış hatırlamıyorsam (çok yorgunum, gugil'a soramayacağım) albümden elde edilecek gelir bir rehabilitasyon merkezine bağışlanacakmış. ama dediğim gibi bu yanlış bilgi de olabilir, bana güvenmeyin.


neyse efendim, ölümünün ardından the sun'in içinin yağları erimiş, türkiyeli yüksek sanat profesörlerinden yonca evcimik (hani şu aldığı grammy'nin haddi hesabı olmayan sanatçımız) hıncal uluç'tan erken davranıp şu testisini şu yolunda kırdırmış, kazandığı örövizyon'un dünyanın en büyük müzik olayı olduğunu sanan sertab erener de yetenekliydi ama salaktı minvalinde laflar etmişlerdi ya bu şarkı onlara gelmesin. mümkünse hiç de dinlemesinler, yaptıkları o sevimsiz şarkılarla böbürlenmeye devam etsinler. dünyanın geri kalanındaki büyük kalabalık ise elimizdeki son amy şarkısının tadını çıkartsın.


hem bazılarımızın fatiha okuması bu işe, amy de gittiği yerde belki böyle huzur bulur, ruhu şad olur.


söylemeyeyim dedim tahmin edeceğinizi varsayarak ama dayanamadım:

amy, tony bennett'in karizmatik sesini bile gölgede bırakmış bizi şaşırtmayarak. ağzını her açtığında bir şelale akıyor o muhteşem sesinden. katalunya'da şu an hava kapalı ve ben çok uzun (11 saat) bir yolculuktan yeni döndüm. bu yorgunluğuma ve kapalı havanın şerefine gelsin.


amy fevkalade idin, fevkaladenin fevkaladesi de kalacaksın. huzur icinde yat!

huzurlarınızda tony bennett feat. amy winehouse: "body and soul"



p.s.: görsel, nme'nin amy'nin ölümünün ardından çıkartığı sayısının kapağı. gördüğünüz üzere kapakta amy dışında hiçbir şey yok. bu sebebten de mis. 


p.s. 2: az evvel "body and soul" isimli bu eserin orjinalini yolladi bir arkadasim. onu da buraya koyayim, iki guzellik bir arada olsun. sara vaughan ablamizdan geliyor: 





2 yorum:

  1. iki versiyon da süper. tony bennett'in K.D.Lang'le olan düeti de güzel. orda da k.d.lang arayı açıyor :)

    YanıtlaSil
  2. ben k.d. land'i de lady gaga'lisini da begendim. gaga reyiz de dokturmus. (:

    YanıtlaSil